70 leirskoleglade sjuendeklassinger nøt frisk fjelluft, aktiviteter som både bød på nye vennskap, nærhet til dyr og naturopplevelser i uke 43 på Langedrag leirskole. Her kan du lese noen utdrag fra elevtekster om oppholdet:

På slutten av den første dagen skulle alle skolene presentere seg. Vi fra Torderød skulle presentere oss helt sist. Alle gruet seg, fordi vi skulle fremføre en bevegelserutine på engelsk. Bevegelsen heter «If I was not opon this stage.» Det var litt artig, fordi mange begynte å le, og vi fikk skikkelig applaus.

På langedrag fikk jeg opplevd veldig masse, og jeg må nok si at å møte de flotte elevene var det beste, men det var også helt fantastisk og møte ukjente dyr.

Når vi våknet og skulle gå til aktivitetene våre, så skulle gruppen «Yak» (den gruppa jeg var på) børste, lære litt om geiter og melke dem. Det tok litt lang tid før noen ville prøve seg på å melke, men de fleste gjorde det til slutt. Og forresten var det litt ekkelt. Og ganske gøy.

En stund etter at vi hadde ridd på hestene, skulle vi mate reinsdyr og fjellrever, og vi lærte litt om dem. Det var best å mate fjellreven. Det eneste som var trist var at moren til guttungefjellreven hadde blitt tatt av en slags rovfugl, trodde de på Langedrag. Og pappaen hadde mista kona si. Og guttungefjellreven hadde skeive bein.

-Fjellturen må jeg si var den beste aktiviteten! Frisk luft og mye å oppleve. Når vi kom til toppen av fjellet kunne vi nesten lene oss rett ut mot vinden, det var bare helt sykt. Denne fjellturen varte ca i 4 og en halv time.

-Jeg valgte den store fjellturen. Det angrer jeg ikke på. Men jeg ble litt sliten og kald på føttene mine. Da vi hadde kommet på toppen av Skridurnatten, som var fjellet vi var på, blåste det sikkelig kraftig. Det var gøy og morsomt. Nedover var det bratt.. Da vi var tilbake fra fjellturen, tok jeg en dusj, og det var deilig, fordi jeg ble ren.

De aktivitetene jeg likte best var nok ridning, voltige, baking og skogen.

Voltige var og helt heftig gøy! Det var tre hester i en ring, og vi ble ropt opp ved navn. Da skulle tre personer gå inn i voltige ringen og velge seg en hest. Vi måtte hjelpe hverandre opp på hesten, og da vi var kommet opp på hesten, begynte hestene å gå rundt i ring. Først skulle vi ta den ene armen ut. Så begge. Etter litt skulle vi sitte baklengs og lene oss ned til baken på hesten.

På baking gjorde vi også masse spennende. Vi var delt i fire grupper, og det var fire forskjellige stasjoner. På den ene skulle vi skrive oppskrifter som Langedrag hadde lagd. På neste stasjon skulle vi lage flatbrød som vi skulle spise til middag. Og neste var å lage lefse. Den siste var å lage melkekake. Alle fikk gjort alt, og jeg har lært alle oppskriftene. Det synes jeg var morsomt! Og alt smakte veldig godt.

På skogaktiviteten var det veldig morsomt, synes jeg! Vi skulle klatre, slenge, henge og falle. Det var ca. 8 stasjoner der, og den jeg synes var best var det 7 eller 8 meter høye klatreveggen av tau. Der hadde vi på seler og hjelm, og klatre opp til topps, og så falt vi kontrollert ned, nesten i fritt fall.