shrek-prins-inni-segAnimasjonsfiguren Shrek er et gigantisk, grønt sumptroll. Han jaktes på, og de aller fleste synes han er fryktinngytende. Men inni seg strutter han av prins-materiale. Han viser heltemot, drister seg til å redde prinsessen fra farer og slåss mot de onde. Kanskje vi også er prinser og prinsesser inni?

Rektor Kjetil Myklebust brukte Shrek-historien som intro på fellessamlingen første mandag i april måned.

Liknelsen «Den kidnappede prinsen» av Babbi Simcha Bunam, formidler tanker om egenverd. En prins som ble kidnapped av en røverbande som liten, blir mange år senere funnet og bragt tilbake til farens slott. Gutten hadde glemt hvem han var: kroneBarn av en konge! På samme måte er vi alle barn av Gud, og dermed egenverd i kraft av det. Den ultimate demonstrasjon på hvert menneskets egenverd skjedde da Jesus døde for at alle skulle få frelse (Joh. 3, 16).

Sangen «Du er du, og du duger» passet godt å synge:

Du er du og du duger, du er du og du duger.
Du er du og du duger, du er du og du duger,
Og du passer perfekt i Guds favn.

sakkeusFra Bibelen ble historien om Sakkeus trukket frem, fordi den forteller om Jesus menneskesyn. Tollere var hatet og utstøtt. Men Jesus viste at i Guds øyne hadde han stor egenverd. Jesus sa til Sakkeus: «I dag er frelse kommet til dette huset, for også han er en Abrahams sønn. For Menneskesønnen er kommet for å lete etter de bortkomne og berge dem».

Fra et bibelsk ståsted, har hvert menneske egenverd uten sidestykke.

[line]

Zero-mål for april måned:

Jeg kan øke andres følelse av EGENVERD ved at jeg
• lytter når de snakker
• viser at jeg setter pris på dem