Også i år deltok elever, foresatte og lærerne i ADRAs hjelpeaksjon. Bøssebærerne gikk parvis fra dør til dør og samlet inn penger til prosjekter bl.a. i Kambodsja, Sørøst-Asia.

Midlene går til bekjempelse av menneskehandel ettersom landet fungerer som et bestemmelsessted, transittsone og eksportsted for trafficing. ADRA skriver på sin nettside at FN har plassert menneskehandel over narkotikahandel, og kun våpenhandel troner høyere på lista over verdens største illegale økonomi.

Artikkelen fortsetter under bildene.

I forkant av aksjonen fikk elevene besøk av en representant fra ADRA-Norge, Gry Haugen. Hun fortalte og viste bilder og filmklipp fra prosjektområdene og beskrev tiltakene pengene går til. Blant annet lærte vi at barna som selges og kjøpes er noen ganger så små som fem år gamle, og mange av de ender opp som sex-slaver i bordeller.

ADRAs  hjelpeaksjon  har i mer enn 80 år bidratt til å vise solidaritet med mennesker i Sør.  Ti prosent av pengene som samles inn brukes til katastrofeberedskap og nødhjelp i områder som er rammet av konflikter og katastrofer.