Tre uniformerte politibetjenter dukket opp i klasserommet på tirsdag, ikke fordi noen hadde gjort noe galt, men fordi Thor, lærer i samfunnsfag på mellomtrinnet, hadde inviterte dem til å stikke innom for å fortelle om samfunnsoppgavene de utfører.

I førsten syntes nok flere det var litt skummelt med politibesøk i timen, men de myknet snart opp og stilte en rekke spørsmål som de hyggelige betjentene svarte godt på. Elevene lurte bl.a. på hvilke arbeidsoppgaver de har til daglig, om de alltid opptrer uniformert eller om de også går i sivilt, hva de er utstyrt med og våpenbruk. Spørsmål om aktuelle kriminalsaker i media fikk politiet også flere spørsmål om. I tillegg til nysgjerrighet rundt utdanning for å bli politi, spurte elevene personlige spørsmål om navn og alder. De fikk da vite at den yngste betjenten var i sitt siste, tredje år i utdanningsløpet og at det bestod i utplassering i praktisk politiarbeid.

I mellomtiden skapte politibilen som stod parkert midt i skolegården stor interesse blant 1. – 4. klassingene. Noen stablet til og med noen småstein og et par pinner bak det ene hjulet for å se om den ville klare å kjøre over det når politiet senere skulle rygge ut. Dette ble til de minstes skuffelse raskt oppdaget av noen litt større, lovlydige elever,  og hindringen ble fjernet før lovens lange arm plutselig ble kalt ut på oppdrag.

Takk til patruljen for besøket!