Julekos rundt matbordet

-En bedre lunsj er det lenge siden jeg har smakt, kommenterte Kjetil, skolens rektor, mens han sammen med alle elevene og lærerne nøt felles julelunsj i skolens gymsal fredag formiddag, siste skoledag før juleferien. Elevene hadde selv stått for bordsettingen, pynting og alle hadde tatt med seg litt mat hver. Noen brød, andre pålegg og drikke.

Å sitte ved julepyntet langbord var til å få julestemning av. Rød duk, levende lys, hvite servietter.  Etter bordverset «I Jesu navn går vi til bords..»  gikk praten om maten, skoleåret og juleferien. Med annenhver stor og liten, og med lærerne spredt innimellom, opplevdes et julekoselig skolefellesskap på tvers av alder, klasser og roller. De store kunne hjelpe og passe på de litt mindre, og i noen tilfeller motsatt.

«Kan du sende meg brødskivene?» Kunne du gi meg Tartextuben? Vaskeekte bordskikk måtte til. Elevene var flinke å vente på tur og å sende hverandre mat og pålegg.

Julegudstjeneste i Adventkirken

Etter julelunsjen gikk alle den korte veien bort til Adventkirken. Kjetil ønsket elevene, som satt klassevis, velkommen, og  juleevangeliet ble høytidelig lest av Marielle. Så holdt Jorge, en av pastorene i Adventkirken i Moss, en andakt der han understrekte viktigheten av å se på hele bibelen som en julefortelling, fra det første løftet om frelse i 1. Mosebok til løftet om en ny himmel og en ny jord.

Det blir ingen julegudstjeneste uten julesang. «Himmel på jord» (Tekst: Jan V. Johannessen
Melodi: Amund Enger) ble sunget til nydelig playback to ganger. Kjetil avsluttet med å ønske alle en velsignet jul.