Hvem er mest raus? Bill Gates med sine nesten 320 milliarder kroner som gir bort enorme beløp til veldedige formål, eller den fattige enken Jesus fortalte om som ga alt hun hadde?

Desember måned preges i stor grad av kommersielle interesser og fokus på det materielle – gaver. Julen serveres med en feel-good-blanding mellom den kristne tradisjonen og julenissen. Her vil skolen gå motstrøms; Bibelens historie om Gud som ble menneske for å gi frelse er et godt utgangspunkt for verdifokuset denne måneden, nemlig raushet.

Fellessamlingen mandag 3. desember introduserte verdien raushet. Kjetil oppfordret elevene og lærerne til å vise hverandre raushet ved å f.eks. være rause med å gi hverandre kompementer, og alle ga sidemannen en «jeg-setter-pris-på-deg» setning.

Som en del av Zero-programmet lager skolen et ukentlig zero-mål. I tråd med verdifokuset, er det første delmålet «å gi uten å forvente noe tilbake.»