Aksjonsdagene på Torderød skole medfører en total omkalfatring av skoledagen. For å kunne gjennomføre hjelpeaksjonen, forskyves starten på dagen til klokken to og avsluttes mellom halv ni og ni om kvelden.

adra-hjelpeaksjon-hakon-holanger

Håkon Holanger forteller om sitt sommer-opphold i et ADRA-prosjekt i Myanmar

På fellessamlingen tirsdag fikk elevene møte Håkon Holanger som tilbrakte sommerferien i Myanmar i et ADRA-prosjekt. Han fortalte om oppholdet og viste bilder som gjorde fokus for hjelpeaksjonen virkeligere og nært. Han understrekte behovet for å styrke og utvikle skolesystemet i i avsidesliggende områder i Myanmar og hvordan utdanning er veien ut av fattigdom og frem mot fred, stabilitet og vekst i samfunnet.

leif-de-lange-ADRA-hjelpeaksjon-2014

Leif de Lange oppmuntrer elevene til å gripe sjansen til å hjelpe skoleelever i Myanmar

Leif de Lange, lærer ved skolen, oppfordret så elevene til å gripe sjansen til å hjelpe og gjøre en forskjell ved å samle inn og gå litt ekstra. Innsatsen elevene gjør, vil forandre liv! Han viste bl.a. flere eksempler på hva noen tiltak koster: 500,- er nok til skolepult med plass til minst to barn og 800,- gir 4 måneders undervisning for lærerstudenter. Poenget er at innsatsen til hver enkelt er umistelig. Vi vil ikke la være å gjøre noe bare fordi vi ikke kan gjøre alt for å endre verden, og slik kan vi redde et liv av gangen. Det er en god tanke å ha med seg når man er bøssebærer.

Helt uunværlige er selvsagt alle foreldrene som stiller opp som sjåfører og går med elevene når de samler inn. Andre bidrar på kjøkkenet, pengetelling, rydding, vask og oppvask.

ADRA-hjelpeaksjon-felles-middag-dag-1-servering

Vi spiser middag sammen før aksjonen starter.

ADRA-hjelpeaksjon-felles-middag-dag-1

God stemning rundt bordet.

ADRA-hjelpeaksjon-bossebaerere

Bøssebærere klare for å smile fra dør til dør.

ADRA-hjelpeaksjon-to-jenter-med-bosser

«Hei! Vi kommer fra Torderød skole og samler inn penger til skole og utdanning i Myanmar. Vil du støtte?

ADRA-hjelpeaksjon-bossebaerer-1

På vei til neste dør med et smil.

ADRA-hjelpeaksjon-telle-penger

Glimrende innsats første aksjonsdag: 37 234 kr!