Elevene i 10. ble engasjert i å lage kortfilmer om utdanningsprogrammene Gjennestad vgs tilbyr da to representanter, en lærer og en tidligere elev, var på besøk onsdag 25. nov. 2015.

Etter en presentasjon av Gjennestad videregående skole, fikk elevene utdelt kostymer, noe utstyr og en iPad på hver gruppe for å lage et morsomt filminnslag om et selvvalgt utdanningsprogram. Gjennestad vgs benytter iPad i undervisningen, så tiendeklassingene på Torderød fikk en liten smak på nettopp motivasjonen det ligger i å bruke film og redigeringsmulighetene i iPad-en.

Hovedårskaken til denne teknologisatsningen er bl.a. økt elevmotivasjon, at lærebøkene er tilgjengelige på nett, det er enkelt og tilgjengelig, lett å dokumentere arbeid i film og bilder, og så benyttes den som presentasjonsverktøy. Utover dette finnes en masse læringsfremmende apper til ulike fag. IKT-kompetansen til elevene økes, noe som er nødvendig da arbeidslivet er teknologisk. Torderødelevene synes denne arbeidsformen ga mersmak.

Gjennestad er en kristen, frittstående skole tilknyttet Normisjon.

Her er noen glimt fra aktivitetene:

utv-gjennestad-besok-torderod-skole-1

gjennestad-vgs-utv-torderod-skole2

gjennestad-vgs-utv-torderod-skole-3