Fantastisk innsats av elevene i ADRA Hjelpeaksjon 2017

Skolens tredagers dør-til-dør-aksjon er gjennomført. Hele skolefamilien har vært engasjert i dette fellesprosjektet. Mens småskoleelevene serverte vafler ved flere kjøpesenter på dagtid, knakket 5. til 10.-klassingene på dørene i Mosseområdet på ettermiddagen og kvelden. Foresatte har stilt opp som sjåfører, i tellekorps og med matlaging. Også flere fra Adventistkirken Moss hjalp til.

Som skole er vi stolt over dette tradisjonsrike og viktige arbeidet. I år er fokusområdet FNs bærekraftsmål nr. 4; utdanning av barn og lærere i Sør-Sudan, et borgerkrigherjet land med 3,6 millioner på flukt.

Det at skoledagen ble forskjøvet til oppstart og fellessamling kl. 14.00, ga rom for tre korte økter med ADRA-time og kjernefagfokus. Temaarbeid rundt bistandsarbeid, ADRAs arbeidsmåter, FNs bærekraftsmål og det å erverve seg viktig kunnskap om historie, kultur og dagens situasjon i Sør-Sudan og Øst-Afrika, skulle være viktige motivasjonsfaktorer for bøssebærerne.

Innsamlet beløp ble 102 563 kroner!

Les artikkelen om Hjelpeaksjon 2017 i Byavisa Moss, 13. sept. 2017