Wisam Ali er kommet til Moss helt fra Nasaret i Israel for å fortelle sin historie. Han har vært i mange land og fortalt og undervist om viktigheten av å forstå forskjeller mellom religion og kulturer. Hovedbudskapet er at hevnkulturer bare fører til mer vold og tragedie.

Steinet to ganger

Den første gangen Wisam Ali ble steinet, ble han reddet av sin egen far som ikke lenger klarte å se på. Den andre gangen la hans egen bror seg over ham for å beskytte ham. Begge gangene ble han liggende bevisstløs i flere dager. Før dette hendte hadde han blitt sendt av sin familie for å oppsøke sin egen søster fordi hun hadde forlatt troen hun var opplært i. Han ble sendt for å ta livet av henne. Det var da han kom tilbake fra dette oppdraget uten å fullføre det, at han ble steinet.

Elevene i ungdomsskolen var lutter øre da Wisam fortalte sin dramatiske historie. – Hevn er helt utelukket for meg nå, sier Wisam. – Når du gir ditt liv til Jesus, forandrer han ditt hjerte og mentalitet.

Wisam bor i dag sammen med sin kone i Nasaret i Israel, i byen der han ble steinet. Han er direktør for et firma som bygger og utruster terrenggående biler eller jeeper. Samtidig arbeider han som pastor og alle i Nasaret vet hvem han er. Når de spytter på ham i forakt, smiler han tilbake.

Vil du høre mer fra han? Wisam Ali skal delta på flere arrangementer under sitt tre-dagers opphold i Moss. Følg lenken og se filmopptak.

wisam-ali-with-secondary-school-kids-torderod-moss

Wisam Ali står i midten på bakerste rekke bl.a. sammen med en del elever i ungdomsskolen. Han holdt jakka på, for det var et klimasjokk for ham å komme fra +27 til snø og kuldegrader. Han nevnte at en ting han la merke til, var at elevene gikk i sokkelesten. Slik han opplevde det, forteller dette om at elevene er trygge og har det godt.